Gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde organiseren nationale Cittaslowdag (26-05-2016)

Vrijdag 3 juni organiseren de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde een Cittaslowdag voor bestuurders, raadsleden en supporters van alle Cittaslow gemeenten in Nederland. De dag staat in het teken van ontmoeten, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren. De gemeente Westerwolde in oprichting is dit jaar gastheer en laat aan de genodigden diverse hoogtepunten uit het gebied zien.

Het programma van de Cittaslowdag vangt aan in het Klooster Ter Apel, waar diverse sprekers aan bod komen. In de middag vinden verschillende excursies plaats verbonden aan de thema’s innovatie, fijnschaligheid en landschapsontwikkeling. De afsluiting van het programma vindt plaats in de vesting Oudeschans, waar een proeverij en supportersmarkt worden gehouden.

Cittaslow gemeenten uit heel Nederland

Voor de Cittaslowdag zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse gemeenten uitgenodigd die aangesloten zijn bij het internationale netwerk van Cittaslow. Dit betreft de gemeenten Midden-Delfland, Vaals, Alphen-Chaam, Heerde, Borger-Odoorn, Echt-Susteren en de gemeente Westerwolde in oprichting.

Cittaslow

Op 19 juni 2014 zijn de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde officieel toegetreden tot het internationale netwerk van Cittaslow. De Cittaslow filosofie sluit naadloos aan op de waarden in het gebied Westerwolde: een mooi en kleinschalig landschap waar het goed wonen, werken en recreëren is en waar bewoners en ondernemers zich mee verbonden voelen.

Snel naar

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur

Bellen & mailen

Zie ook: