Grunneger verhoalen tijdens Grunneger veurleesdag (17-03-2017)

Donderdag 16 maart 2017 waren in de gemeente Bellingwedde diverse mensen aan het voorlezen op scholen, bibliotheken en zorgcentra tijdens de Grunneger veurleesdag in Westerwolde. Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff, wethouder Lea van der Tuin, en raadslid Wilt Meendering lazen voor in het Gronings in Zorgcentrum d’Olle Witte Schoule in Vriescheloo, Zorgcentrum Akkerheem in Bellingwolde en Zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham.

In de bibliotheek van Blijham las Eppo Jager in het Gronings voor aan leerlingen van groep 5 en 6 van Obs De Wiekslag Blijham, Cbs De Loopplank Blijham en Obs De Vlonder Wedde. Anna Wierenga was in Dorpshuis De Meet in Bellingwolde aanwezig om Grunneger verhoalen voor te lezen aan leerlingen van Obs Oosterschool Bellingwolde en Obs Westerschool Bellingwolde.

Grunneger Weke 2017

Van 10 tot en met 18 maart 2017 organiseren de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde de Grunneger Weke. Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde.

Raadslid Wilt Meendering

Raadslid Wilt Meendering bij Zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham.

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur

Bellen & mailen

Zie ook: