‘Slow-living’ centraal tijdens Cittaslowdag op 9 september (04-08-2017)

Zaterdag 9 september 2017 kunnen inwoners van de gemeente Westerwolde ‘het goede leven’ ervaren. Samen met inwoners, lokale ondernemers en Cittaslowsupporters organiseert de gemeente dan een Cittaslowdag; een dag in het teken van ‘slow-living’.

Centrale locatie tijdens de Cittaslowdag is het dorp Vriescheloo. Daar vinden verschillende activiteiten plaats voor jong en oud, zoals een fair, een ganzenfanfare, levend ganzenbord en optredens van diverse artiesten. Behalve een bezoek aan Vriescheloo kunnen inwoners ook een route door Westerwolde fietsen, wandelen of rijden. Tijdens de tocht zien zij voorbeelden van streekproducten, slow food en duurzaamheid, aangeboden door Cittaslowsupporters en ondernemers uit Westerwolde.

Open Monumentendagen

De Citttaslowdag valt samen met het jaarlijkse Open Monumentenweekend. Veel locaties in de gemeente Westerwolde openen dan hun deuren, met dit jaar speciale aandacht voor het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Daarmee wordt ‘slow-living’ gecombineerd met een andere Cittaslow-waarde: cultuur. Meer informatie is te vinden op openmonumentendag.nl 

Start educatieproject

Tijdens de Cittaslowdag vindt de officiële start plaats van het educatieproject Cittaslow. Alle negentien basisscholen in de gemeente Westerwolde krijgen in het schooljaar 2017-2018 workshops aangeboden die passen binnen het gedachtegoed van Cittaslow. Met de workshops leren kinderen van 2 t/m 12 jaar landschapselementen in hun eigen omgeving bewust bekijken en ervaren en maken ze kennis met kunst.

Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. De gemeente Westerwolde verwierf het keurmerk op 19 juni 2014. Meer informatie is te vinden op cittaslow-nederland.nl  .

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur

Bellen & mailen

Zie ook: