Vrijwilligers gezocht voor Taalhuizen Westerwolde (14-07-2017)

In oktober 2017 worden er in de gemeente Westerwolde twee Taalhuizen geopend om laaggeletterdheid aan te pakken. Deze Taalhuizen zoeken vrijwilligers om inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen te begeleiden. Er komt een Taalhuis in Bibliotheek Bellingwolde en één in Bibliotheek Ter Apel. Op beide locaties kunnen inwoners terecht met vragen over taal en rekenen en voor begeleiding.

Vrijwilligers gezocht

De Taalhuizen worden geleid door een taalhuiscoördinator in samenwerking met vrijwilligers. Deze taalvrijwilligers helpen inwoners één op één of in kleine groepjes op hun eigen tempo en niveau. De taalvrijwilligers krijgen een speciale training en worden begeleid vanuit Stichting Lezen & Schrijven en door de taalhuiscoördinator. Het aantal uren vrijwilligerswerk is zelf te bepalen en kan variëren van een uurtje tot meerdere dagdelen per week.

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is in Nederland een groot maatschappelijk probleem. De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde vormen volgend jaar samen de gemeente Westerwolde. Van de nieuwe gemeente heeft circa 15% van de inwoners moeite met lezen, schrijven of rekenen. Dit zijn bijna 4.000 inwoners. De gemeente Westerwolde werkt samen met Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort, Biblionet, Stichting Welzijn Bellingwedde en Stichting Rzijn om deze inwoners te helpen.

Voorlichtingsbijeenkomst en aanmelden

Wilt u als taalvrijwilliger helpen om laaggeletterdheid tegen te gaan? Kom dan op donderdag 14 september 2017 om 19.00 uur naar de voorlichtingsbijeenkomst in Bibliotheek Vlagtwedde aan de Dr. P. Rinsemastraat 7 in Vlagtwedde, en meld u aan als vrijwilliger bij het Taalhuis. Opgeven voor de bijeenkomst kan bij Stichting Welzijn Bellingwedde: info@welzijnbellingwedde.nl, of bij Stichting Rzijn: servicepuntvrijwilligerswerk@rzijn.nu. De training voor de taalvrijwilligers start in de weken erna.

Kunt u niet bij de voorlichtingsbijeenkomst aanwezig zijn, maar wilt u wel taalvrijwilliger worden in één van de Taalhuizen? Neem dan contact op met de taalhuiscoördinator, mevrouw Betty Schutrups: a.schutrups@noorderpoort.nl. Kijk voor meer informatie op www.wehelpen.nl, www.vrijwilligersgroningen.nl en https://biblionetgroningen.nl/vrijwilligerswerk.

Snel naar

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur

Bellen & mailen

Zie ook: