Om tafel met college februari 2017

College Bellingwedde

Via deze rubriek geven de burgemeester en wethouders van Bellingwedde u graag een blik achter de schermen. Deze keer: de WesterwoldeWeetjes in het Streekblad, de Tweede Kamer positief over Westerwolde, Inwoners gezocht voor het burgerpanel en snel internet een stap dichterbij.

WesterwoldeWeetjes in Streekblad
Per 1 januari 2018 worden de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde samengevoegd en gaat de gemeente Westerwolde van start. In het Streekblad vindt u een wekelijkse rubriek WesterwoldeWeetjes met daarin allerlei wetenswaardigheden over de nieuwe gemeente, de herindeling en de voortgang ervan.

U kunt het nieuws over de gemeente Westerwolde ook volgen op social media:
Twitter: @GemWesterwolde
Instagram: gemeente_westerwolde
Facebook: GemeenteWesterwolde
YouTube: Gemeente Westerwolde

Tweede Kamer positief over Westerwolde
“Als je dat zo leest denk je ook: daar zou ik zo naar toe willen. Weet het allemaal te vinden, deze prachtige nieuwe gemeente!” Dat was de reactie van minister Plasterk op de herindelingsplannen van Bellingwedde en Vlagtwedde. Hij sprak deze woorden uit tijdens een debat van de Tweede Kamer op 8 februari 2017. De definitieve stemming en daarmee het formele akkoord op Westerwolde moet nog plaatsvinden, maar met deze woorden zien wij dit met alle vertrouwen tegemoet!

Inwoners gezocht voor burgerpanel
Inwoners van de gemeente Westerwolde in oprichting kunnen actief meedenken over de herindeling. Dit kunnen zij doen in een burgerpanel. In het burgerpanel gaan inwoners met elkaar en met de gemeente in gesprek over onderwerpen als de nieuwe website, openingstijden en de mogelijke inzet van dorpscoördinatoren.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Heeft u interesse? Neem dan contact op via (0597) 53 71 00 of via gemeente@bellingwedde.nl of info@vlagtwedde.nl.

Snel internet stap dichterbij
Donderdag 9 februari 2017 tekenden de gemeenten Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde een convenant met de Maatschappij voor Breedband in Nederland B.V. (MABIN) over de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit gebeurt mede op advies van de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal.

Daarmee is snel internet voor bewoners en bedrijven in de buitengebieden van deze gemeenten een stap dichterbij gekomen. Op voorwaarde dat voldoende adressen een glasvezelabonnement afsluiten, start MABIN eind 2017 met de aanleg. Nog voor de zomer van 2018 kan een glasvezelnetwerk zijn aangelegd.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze rubriek? Neem dan contact op via (0597) 53 71 00 of via communicatie@bellingwedde.nl.

Snel naar

Contact

CittaslowOpeningstijden

  • Ma t/m vrij 09.00 - 12.00 uur.
  • Burgerzaken ook donderdag 14.00 - 18.30 uur.

(0597) 53 71 00
(0597) 53 15 55
gemeente@bellingwedde.nl

Zie ook