Om tafel met college juli 2017

College Bellingwedde

Via deze rubriek geven de burgemeester en wethouders van Bellingwedde u graag een blik achter de schermen. Deze keer: zonnepanelen voor De Meet, aanpak dorpsplein Bellingwolde, veilig op vakantie en een nieuw kunstwerk op het dorpsplein in Wedde.

Zonnepanelen voor De Meet

Het college van de gemeente Bellingwedde heeft de gemeenteraad om een investeringskrediet van € 31.000 gevraagd voor de aanschaf en installatie van 90 zonnepanelen op De Meet in Bellingwolde. De verwachting is dat met het plaatsen van de zonnepanelen het netto-stroomverbruik met 31% kan worden verminderd.

In 2016 waren er voor gemeenten geen subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen, waardoor het plaatsen van zonnepanelen financieel niet haalbaar was. Met de subsidieregeling SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) zijn er in 2017 wel mogelijkheden voor gemeenten om subsidies te krijgen. Het college van Bellingwedde heeft tijdens de eerste openstellingsronde voor de SDE+ een subsidie aangevraagd voor 90 zonnepanelen op De Meet. Deze subsidie is toegekend.

Indien de raad het krediet beschikbaar stelt, worden de zonnepanelen in de tweede helft van 2017 op het dak van De Meet geïnstalleerd.

Aanpak dorpsplein Bellingwolde

Tegelijk met de verbouwing van De Meet, wordt ook het Dorpsplein van Bellingwolde verfraaid. Dit om de entree naar De Meet aantrekkelijker en meer zichtbaar te maken.

Van de Hoofdweg naar De Meet komt in een rechte lijn een laan van gebakken klinkers, met aan weerszijden opgaande beplanting en hagen. Daarnaast wordt het parkeerterrein heringedeeld met meer, afgebakende parkeerplaatsen, zodat de ruimte efficiënter gebruikt wordt.

Het is niet toegestaan om langs de nieuwe laan te parkeren. Dit in verband met de veiligheid van schoolgaande kinderen. Met de ingreep krijgt het Dorpsplein een moderne uitstraling waarbij rekening is gehouden met de aanwezige functies aan het plein van scholen, De Meet en de Akkerheem.

Op dit moment wordt de aanbestedingsprocedure gevolgd. Naar verwachting starten de werkzaamheden voor de bouwvak. De planning is er op gericht dat het werk, net als de verbouwing van De Meet, in november van dit jaar is afgerond.

Veilig op vakantie

Eind mei ging burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff samen met de politie, raadsleden, inwoners en Acantus de straat op om inwoners van Bellingwolde, Wedde en Vriescheloo bewust te maken van insluipingsmogelijkheden in woningen en schuren. Tijdens deze preventieve witte voetjesactie werden veel open deuren, ramen, auto’s en fietsen aangetroffen.

Gaat u binnenkort op vakantie? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk. Een caravan voor de deur is voor inbrekers een goed signaal dat u binnenkort weg gaat. Verklein de kans op inbraak door op het volgende te letten:

  • Gebruik tijdschakelaars bij uw verlichting voor een bewoonde indruk
  • Sluit deuren en ramen goed af en berg sleutels op
  • Vraag uw buren om de brievenbus te legen en een oogje in het zeil te houden
  • Berg gereedschap en ladders veilig op
  • Gebruik buitenverlichting met een bewegingssensor

Kijk voor meer tips op www.politie.nl.

Nieuw kunstwerk op dorpsplein Wedde

Wedde heeft sinds kort een vernieuwd dorpsplein met prachtig kunstwerk. Het kunstwerk van Willy Oosterveld uit Veele bestaat uit een bloem met daarop de bekende Cittaslow slak. Met de slak wil Wedde duidelijk maken dat zij rust en ruimte belangrijk vindt. Op het slakkenhuis staan een aantal bekende gebouwen uit Wedde, zoals: de burcht, de kerk en de koekjesfabriek.
 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze rubriek? Neem dan contact op via (0597) 53 71 00 of via communicatie@bellingwedde.nl.

Snel naar

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur

Bellen & mailen

Zie ook: