Om tafel met college juni 2017

College Bellingwedde

Via deze rubriek geven de burgemeester en wethouders van Bellingwedde u graag een blik achter de schermen. Deze keer: de informatieavond in De Meet, de regionale Veteranendag, de bijeenkomst Agrarisch Innovatief Westerwolde en de Lintjesregen in de gemeente Bellingwedde.

Informatiemarkt bouwplannen De Meet en herinrichting Dorpsplein

Nog voor de zomer start de gemeente Bellingwedde met de verbouw van De Meet in Bellingwolde. De Meet krijgt een moderne uitstraling en alle ruimtes worden beter benut. Gelijktijdig wordt ook het Dorpsplein aangepakt. Daar worden de parkeerplaatsen efficiënter geordend zodat er meer parkeerruimte ontstaat.

Om hierover van gedachten te wisselen met inwoners, organiseerde de gemeente op 10 mei een informatiemarkt in De Meet. Tijdens deze markt waren, naast de gemeente Bellingwedde, ook de volgende betrokken organisaties aanwezig:

  • AAS architecten;
  • Syntera;
  • Biblionet;
  • Partycentrum De Meet.

Tussen 19.30 en 21.00 uur konden geïnteresseerden vrij inlopen. In totaal bezochten zo’n 50 inwoners de informatiemarkt.

Regionale Veteranendag op vrijdag 23 juni 2017

De gemeenten Oldambt en Bellingwedde organiseren op vrijdag 23 juni 2017 van 9.30 tot 14.00 uur een Veteranendag in Het Oude Wapen in Blijham. Alle veteranen in Bellingwedde die geregistreerd zijn bij het Veteraneninstituut, worden per brief uitgenodigd.

Bent u geen lid en u heeft wel belangstelling om hierbij aanwezig te zijn, dan kunt u zich tot en met vrijdag 16 juni 2017 telefonisch aanmelden bij de gemeente Bellingwedde via (0597) 53 71 00.

Bijeenkomst Agrarisch Innovatief Westerwolde goed bezocht

Vrijdag 12 mei vond in Wedde de bijeenkomst ‘Agrarisch Innovatief Westerwolde’ voor agrarische bedrijven plaats. Centraal stonden de thema’s: kennisdeling, duurzaamheid en de nieuwste technieken in de agrarische sector.

De bijeenkomst was een initiatief van Feunekes, in samenwerking met Landbouwvereniging Wedde, Delphy en de gemeente Westerwolde in oprichting. Veel agrarische bedrijven waren hierbij aanwezig. Er werden verschillende demonstraties gegeven, zoals het gebruik van drones in de akkerbouw, proefrijden Kubota tractoren, proefles tractor rijden voor de jeugd en schoffelen met camerabesturing.

Lintjesregen in de gemeente Bellingwedde

Woensdag 26 april 2017 hebben de heren J. Dekker, H. Stubbe en Z.J. van Zanden uit Wedde en de heer R. van der Wal uit Blijham een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff.

Foto: Huisman Media

De vier inwoners zijn gekwalificeerd als mensen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd. Op grond van deze verdiensten zijn deze inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze rubriek? Neem dan contact op via (0597) 53 71 00 of via communicatie@bellingwedde.nl.

Snel naar

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur (niet in juli en augustus)

Bellen & mailen

Zie ook: