Om tafel met college mei 2017

College Bellingwedde

Via deze rubriek geven de burgemeester en wethouders van Bellingwedde u graag een blik achter de schermen. Deze keer: de riolering en wegen in Bellingwolde, het spel Democracity voor basisschoolleerlingen, het verhuizen van leilindes van Blijham naar Blauwestad en nieuws over de locatie van de nieuwe raad.

Aanpak riolering en wegen in Bellingwolde

De bewoners van de Noorder- en Zuiderstraat en een deel van de Molenlaan in Bellingwolde krijgen dit jaar een nieuw riool. Gelijktijdig worden ook de wegen opnieuw ingericht.

Aanleiding voor de herinrichting van de drie wegen is het verouderde riool. Voor de vervanging van het riool moet de complete weg eruit. Wethouder Wim ’t Mannetje: “We weten al langer dat het riool aan vervanging toe is. Door dit nu te combineren met een veiligere inrichting van de wegen en nieuwe straatlantaarns, kan dit deel van Bellingwolde eerst weer jaren vooruit. Mogelijk worden ook de kabels en leidingen vervangen, hierover zijn we in overleg met de betreffende bedrijven.”

De gemeente wil in september starten met de werkzaamheden. Het streven is om de herinrichting nog dit jaar af te ronden.

Basisschoolleerlingen Bellingwedde kruipen in de huid van raadsleden

In de eerst week van april speelden leerlingen uit groep 7 en 8 van vijf basisscholen in Bellingwedde het spel Democracity in de raadzaal van het gemeentehuis.

Onder begeleiding van het bureau ProDemos en raadsleden van Bellingwedde, startten de leerlingen een partij en bouwden zij samen een stad. Op deze manier ontdekten zij spelenderwijs wat democratie inhoudt. In totaal deden er zo’n 100 leerlingen uit de gemeente Bellingwedde mee.

Leilindes van Blijham naar Blauwestad

Op initiatief van de dorpsraad van Blijham wordt het dorpsplein opnieuw ingericht. In het nieuwe beeld, dat de gemeente samen met de dorpsraad heeft ontwikkeld, is geen plek meer voor de leilindes. Deze 25 jaar oude bomen hebben daarom een nieuwe bestemming gekregen.

Maandag 27 maart 2017 werden de 20 bomen één voor één uitgegraven en verplaatst naar het Havenkwartier in Blauwestad.

De gemeente Bellingwedde is blij dat de bomen een nieuwe bestemming hebben gekregen. Wethouder Huizing: “Tijdens de voorbereidingen hebben diverse inwoners hun teleurstelling geuit over het feit dat de leilindes niet konden blijven. We zijn blij dat er toch een nieuwe bestemming is gevonden”.

Voortgang herindeling: locatie raad

Op 5 april 2017 hebben de raden van Bellingwedde en Vlagtwedde tijdens een gezamenlijke vergadering besloten:

  • De raadsvergadering op 2 januari 2018 te laten plaatsvinden in Zaal 12. De eerste raadsvergadering heeft ongetwijfeld veel publieke belangstelling. De huidige raadzalen bieden daarvoor onvoldoende mogelijkheid.
  • De stuurgroep een voorstel te laten voorbereiden voor een voorlopige vergaderlocatie van de raad in 2018.
  • De keuze voor een definitieve vergaderlocatie over te laten aan de nieuwe raad.

Met het uitstellen van de keuze kan een meer integrale afweging gemaakt worden voor de huisvesting van zowel het bestuurlijke, als het ambtelijke deel van de organisatie.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze rubriek? Neem dan contact op via (0597) 53 71 00 of via communicatie@bellingwedde.nl.

Snel naar

Contact

CittaslowOpeningstijden

  • Ma t/m vrij 09.00 - 12.00 uur.
  • Burgerzaken ook donderdag 14.00 - 18.30 uur. In de maanden juli en augustus geen middag- en avondopenstelling.

Let op:

Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn op de volgende dagen gesloten:

  • donderdag 27 april,
  • vrijdag 28 april,
  • maandag 1 mei,
  • vrijdag 5 mei,

De avondopenstelling afdeling Burgerzaken op donderdag 4 mei vervalt. Het gemeentehuis is dan ‘s middags geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

(0597) 53 71 00
(0597) 53 15 55
gemeente@bellingwedde.nl

Zie ook