Fietsen, wandelen en varen

Fietsen

Bellingwedde is een fietsgemeente bij uitstek. In het fietsknooppuntennetwerk fietst u via bordjes een route van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Bij elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. U stippelt uw route via www.fietseropuit.nl, de speciale digitale routeplanner of via een kaart. Hierbij bepaalt u zelf op welk knooppunt uw fietstocht begint. Lees meer over fietsen op westerwolde.groningen.nl.

Tip: De United Countries Tour biedt een grensoverschrijdend fietspadennetwerk over een lengte van zo'n 600 kilometer.

Wandelen

Ook wandelend komt u in Bellingwedde aan uw trekken. Over vestingwallen en langs oude kerkpaden, door bossen langs beekdalen en houtwallen. De verschillende wandelroutes vindt u op www.wandeleninwesterwolde.nl. Of koop het boekje 'De mooiste wandelroutes in Westerwolde' bij een Toeristisch Informatiepunt. Ook kunt u een aantal routes lopen met uw smartphone. Lees meer over wandelen op westerwolde.groningen.nl.

Varen

U kunt onze gemeente ook vanaf het water ontdekken. De Westerwoldse Aa en het Veendiep voeren u door prachtige natuurgebieden. Een kano huren kan bij het Peddel en Pedaalstation bij villapark Weddermeer aan de Paviljoenweg 2 in Wedde. Lees meer over varen op westerwolde.groningen.nl.

Contact

CittaslowOpeningstijden

  • Ma t/m vrij 09.00 - 12.00 uur.
  • Burgerzaken ook donderdag 14.00 - 18.30 uur. In de maanden juli en augustus geen middag- en avondopenstelling.

Let op:

Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn op de volgende dagen gesloten:

  • donderdag 27 april,
  • vrijdag 28 april,
  • maandag 1 mei,
  • vrijdag 5 mei,

De avondopenstelling afdeling Burgerzaken op donderdag 4 mei vervalt. Het gemeentehuis is dan ‘s middags geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

(0597) 53 71 00
(0597) 53 15 55
gemeente@bellingwedde.nl

Zie ook