Fietsen, wandelen en varen

Fietsen

Bellingwedde is een fietsgemeente bij uitstek. In het fietsknooppuntennetwerk fietst u via bordjes een route van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Bij elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. U stippelt uw route via www.fietseropuit.nl, de speciale digitale routeplanner of via een kaart. Hierbij bepaalt u zelf op welk knooppunt uw fietstocht begint. Lees meer over fietsen op westerwolde.groningen.nl.

Tip: De United Countries Tour biedt een grensoverschrijdend fietspadennetwerk over een lengte van zo'n 600 kilometer.

Wandelen

Ook wandelend komt u in Bellingwedde aan uw trekken. Over vestingwallen en langs oude kerkpaden, door bossen langs beekdalen en houtwallen. De verschillende wandelroutes vindt u op www.wandeleninwesterwolde.nl. Of koop het boekje 'De mooiste wandelroutes in Westerwolde' bij een Toeristisch Informatiepunt. Ook kunt u een aantal routes lopen met uw smartphone. Lees meer over wandelen op westerwolde.groningen.nl.

Varen

U kunt onze gemeente ook vanaf het water ontdekken. De Westerwoldse Aa en het Veendiep voeren u door prachtige natuurgebieden. Een kano huren kan bij het Peddel en Pedaalstation bij villapark Weddermeer aan de Paviljoenweg 2 in Wedde. Lees meer over varen op westerwolde.groningen.nl.

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur

Bellen & mailen

Zie ook: