Wedde

Wedde en Wedderveer tellen samen ruim 1.200 inwoners. Wedde is een actief dorp met bijna 30 verenigingen.

Toerisme & recreatie

Er liggen drie campings in de directe omgeving van Wedde en Wedderveer:

  • Camping De Wedderbergen
  • Camping Mooi Westerwolde in Kielhuppen (zijweg Lageweg)
  • Camping Zonneweelde op de Weddermarke

Vanuit het haventje in Wedderveer maakt u een rondvaart door de prachtige natuur rondom Wedde en Wedderveer.

Voorzieningen

Wedde heeft een sportpark en twee tennisbanen. Daarnaast heeft het dorp een Openbare Basisschool met een eigen sporthal. Iedere maand verschijnt in Wedde de dorpskrant 'Ons dörp Wedde'.

De Burcht

De zeer oude Burcht, ook bekend onder de naam Huis te Wedde, ligt aan de Hoofdweg bij de ingang van het dorp en heeft een rijke geschiedenis. Al in de 13e eeuw wordt deze Burcht in de geschiedenis van Westerwolde beschreven. Tegenwoordig is in de Burcht een kinderhotel, restaurant en museum gevestigd. Meer informatie over de burcht vindt u op www.burchtwedde.nl en op www.restaurantdeburchtwedde.nl.

Lichtweek

Ieder jaar in de eerste volle week van de maand september, organiseert de Stichting Lichtweek Wedde de feestelijke lichtweek. Deze traditie bestaat inmiddels ruim 50 jaar. Tijdens de lichtweek worden alle tuinen van de inwoners van Wedde ´s avonds prachtig verlicht.

Dorpsraad

De dorpsraad Wedde vertegenwoordigt de belangen van de inwoners en houdt zich bezig met de leefbaarheid in Wedde en Wedderveer. Meer informatie vindt u op www.dorpsraadwedde.nl.

Overleg met gemeente

De gemeente heeft regelmatig overleg met de dorpsbelangenorganisaties. Tijdens deze overleggen worden actiepunten afgesproken. Hieronder vindt u de betreffende actielijst.

Snel naar

Adres

Hoofdweg 2, 9698 AE WeddeCittaslow

Openingstijden gemeentehuis

  • Maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 14.00 - 18.30 uur

Bellen & mailen

Zie ook: